Események
Legfrissebb hírek
2014. május 20.
Facebook elérhetőség!
2012. február 20.
Köszönjük!
2011. május 22.
Vasúton,vasaddal,vízhez...
2011. február 5.
2011
Legfrissebb cikkek
2018. március 27.
Primavera Trail Race
2017. október 14.
Galya 50
2017. szeptember 1.
Transilvania Bike Trails
2017. július 31.
Casoaia Bike Run&Fun
Crater Cupa XCO UCI 2016
2016. augusztus 2.
Crater Cupa XCO UCI 2016

A Betfiában a VeloSport Oradea által megrendezett Crater Cupa XCO versenyre négy éve járunk, így idén is nagyon vártuk ezt az eseményt. A korábbi XCO és DH pályákat két éve összevonták, így jött létre a korábbinál keményebb "Crater Cocktail" XCO pálya, külön DH verseny azóta nincs. Tavaly pedig UCI verseny lett, így sok ország licenccel rendelkező versenyzői is részt vesznek. A korábban is hibátlan szervezést azóta Bukarestből érkező versenybírók ellenőrzik és felügyelik. A pályán tehát az ő tavalyi javaslataik alapján most is módosítottak egy 1,4 km hosszú szakaszt.
Mivel ebben az éven szakadt az eső az egyetlen hétvégén, amit Betfiában tudtunk volna tölteni, csupán a verseny előtti csütörtökön volt lehetőségünk kimenni megnézni az idei pályát. Hááát, a változtatás nem éppen a könnyítést jelentette... :D Megérte bejárni, ért volna bennünket pár meglepetés, ha a versenyen látjuk először. Délután, ahogy számítottunk is rá, találkoztunk a verseny rendező Norbival, jöttek elvégezni az utolsó simításokat a helyszínen. Norbi viccesen figyelmeztetett: vasárnap nyomjátok meg, idén nemcsak Benvenuti cipőutalványt nyerhettek, pénzdíjas lett a verseny!
Egy órával a rajt előtt érkeztünk meg, a rajtszámfelvétel, barátok üdvözlése után már be is kellett állnunk. A start kicsit csúszott, mert a mentő késve érkezett, de némi várakozás után nekivághattunk a korábbinál hosszabb felvezető körnek. Soma hamar eltűnt a szemem elől, én is próbáltam jól indítani - itt rengeteg a single track, sok helyen  nincs mód előzni, nem akartam beragadni mások mögött. A sziklakertnél bosszúsan láttam, hogy ahol lendületből-kistányéron fel lehet tekerni, kb. öten tolják felfelé a bringát előttem, leszállni persze semmi kedvem, kiabálok, hogy menjenek vagy engedjenek... az egyik hátranéz rám, mennénk, de nem tudunk, mondja. Leléptem, a pedál jókora sebet ütött a sípcsontomon; előreszaladtam és próbáltam haladni. Legtöbb helyen kitekertem az emelkedőket, de azért akadt, ahol feltoltam... lefelé mindenhol lejöttem, persze a chicken line-t választottam. Az új szakasz egy nagyon keskeny részén egy srác kiabált, hogy engedjem el, de nem volt hová lehúzódni, így igyekeztem haladni, hogy ne tartsam fel sokáig. Nem tudta kivárni, a lejtőn balra kihúzódva letolt a pályáról. Igen, szó szerint letolt: nem leszorított a biciklivel, hanem a vállamnál fogva meglökött az ellenkező irányba, nem sok híja volt, hogy essem, szóltam is neki, hogy ne lökdössön, ha másképp nem tud megelőzni, mire ő: "nyomomban az ellenfelem!" Beérkezés után Jutkával és Melivel beszélgettem, mikor odajött bocsánatot kérni. Mondom neki, hogy nemigen fog fair play-díjat kapni, mert férfi létére (?) képes nőt ellökni... Dehát nyomomban volt az ellenfelem! - mondja újra épp hármunknak, akik a tiszta játékot többre tartjuk a győzelemnél...  a váradi magyar srác 2. lett a kategóriájában. A díjátadáson mutatom Somának, ki volt az - hát kiderül, hogy a tavalyi Crater XCM versenyen, mikor Levi is jött velünk és együtt haladt a  sráccal, ugyanő küldte el rossz irányba pályát nem ismerő sporttársakat egy elágazásnál majd húzott el a megfelelő irányba. Naná, a dobogóra állni jó, nagyon jó... de milyen áron??
Szerecsére ilyesmi ritkán fordul elő, most is, mint mindig, nagyszerű élményekkel térhettünk haza a vidám nap után. A mi futamunk után kimentünk az erdőbe az elit versenyzőit biztatni, Magyarországot Buruczki Szilárd és a Cube Csömör más versenyzői képviselték. Megvártuk a díjazást, Soma kategória 5. lett, én kategória első, így mentünk a Lotusba cipőt venni. (A pénzdíj átvételekor meg is kérdezték a szervezők: Hány pár Benvenuti cipőd van már? :D) Komoly díjazás volt: a kupán kívül Biotech kenőanyagokat, Benvenuti utalványt és 300 lei készpénzt nyertem.
Annyira jól éreztük magunkat, hogy szívesen leírnám: ez a kedvenc versenyem... de az az igazság, annyira szeretjük a versenyek hangulatát, a sporttársakkal való találkozást és persze leginkább biciklizni, hogy minden verseny után...úgy érzem, ez volt a legjobb versenyünk! :D
A VeloSport Oradea megmérettetéseit pedig jövőre is elsők közt írjuk majd be a versenynaptárunkba :)
Eszter
Kapcsolódó fórum
Kapcsolódó linkek