Események
Legfrissebb hírek
2014. május 20.
Facebook elérhetőség!
2012. február 20.
Köszönjük!
2011. május 22.
Vasúton,vasaddal,vízhez...
2011. február 5.
2011
Legfrissebb cikkek
2018. március 27.
Primavera Trail Race
2017. október 14.
Galya 50
2017. szeptember 1.
Transilvania Bike Trails
2017. július 31.
Casoaia Bike Run&Fun
IX. Életfa terepfesztivál
2015. szeptember 9.
Az idei évben új helyszínen, Kamaraerdőn került megrendezésre a IX. Életfa Terepfesztivál. Egy jó adag várakozással néztünk az új helyszínre. Porcsin Leventét sikerült rábeszélni, hogy kísérjen el és mindketten a hosszútávú nyílt futamra neveztünk be. A táv 7 km futás, 20 km kerékpár és újra 3,5 km futásból állt.
A piliscsabai terepet már jól ismertem, a kamaraerdeiről csak a szinttérképet láttam, ami úgy nézett ki, mint egy fűrészfog. Úgy döntöttünk, hogy már szombaton elutazunk pályát bejárni és aklimatizálódni a budafoki Pezsgő - és Borfesztiválon. :)
Szombat reggel esett az eső, így a pályabejárás vízes, enyhén saras terepen történt. Mindössze egy kört mentünk Tóth Viktor főszervező vezetésével, de ez épp elég volt aznap estére. A pálya sok helyen singeltrack vezetésű, több helyen mély katlannal, sík csak a rajt-cél területen volt. Egy kör 10 km-es volt, ebből kellett a másnapi versenyen kettőt teljesítenünk. Azt már tudtuk, hogy nem lesz könnyá a kerékpáros része,a futás is hasonló nyomvonallal és nehézségekkel büszkélkedett, például lefelé kellett teljesíteni a DH pályát.
Vasárnap reggel mire átvettük a nevezési csomagot és beöltöztünk, szinte már indulhattunk is. Elég családias volt a verseny, sajnos nem sok résztvevővel. A futás elején Levi elhúzott, én végig egy 6-8 fős csoporttal futottam. Az első emelkedők nagyon szarul estek, de utána lassan belerázódtam a futásba. Depózásnál mire átöltöztem már mindenki kiment az én csoportomból a pályára. Öcsém ezt erősen sérelmezte és felrótta nekem. Megnyugtattam, hogy biciklivel majd befogom őket...így is lett. Szépen hoztam be a lemaradásomat, míg a második kör közepe körül defektet nem kaptam. Belsőcsere után, felbőszülve, szinte már dühösen eredtem a mezőny nyomába. Mire beértem a kerózásból Levi már végzett is. Nekem még hátra volt 3,5 km futás. Ez viszont már nagyon könnyen ment.
Abszolútban Levi a harmadik helyet csípte meg, míg én a nyolcadik helyen értem célban. Ez mindkettőnknek kategóriánk második helyét jelentette. A verseny után a szervezők tombolasorsolást tartottak, amire annyira kevesen maradtunk, hogy a harmadik húzás után az összes cetlit kiborították, sorba állítottak bennünket és mindenki nyert! Én úgy helyezkedtem, hogy zseblámpát kapjak.

Soma
Kapcsolódó fórum
Kapcsolódó linkek