Események
Legfrissebb hírek
2014. május 20.
Facebook elérhetőség!
2012. február 20.
Köszönjük!
2011. május 22.
Vasúton,vasaddal,vízhez...
2011. február 5.
2011
Legfrissebb cikkek
2018. március 27.
Primavera Trail Race
2017. október 14.
Galya 50
2017. szeptember 1.
Transilvania Bike Trails
2017. július 31.
Casoaia Bike Run&Fun
II Groupama Garancia Kupa Harangod



2014. október 9.
Kis csapatunk kemény 4 emberkével beiratkozott a harangodi homokdűnék meghódítására. Google a barátom, így megfejtettem,hogy nincs is ez olyan messze, pont jó lesz egy könnyed szezonzáró XC versenynek.  
Reggel becuccoltunk a Ládába, István meg az Opelbe Csipiszékkel kibővülve, és némi kis logisztika után sikerült is egymást megtalálnunk ebben a világvárosban, meg el is hagyni szegény keleti autónkat a 4-esen. Odaúton még ránk szívódott egy román rendszámú Skoda, egy kis gyerek montival a hátán. István fel is vezette Újfehértóig, ahol bevárt minket, szegény külhoni is mivel nem tudta hogy is tovább. Ekkor derült ki, hogy jóbarátunk, nagyváradi Bereczki Tibiék tesója meg a kis családja :)
A tábort könnyen megtaláltuk, már nagy volt a nyüzsi, én elkezdtem a kerókat összepakolni, Eszterék elmentek felvenni a rajtszámokat.
Beöltözés, kicsit még hűs volt az idő, majd irány a pályabejárás.
Kicsi domb, nagy domb, szűk ösvény, no meg némi homok. Ja és körforgalom!!!
Ez a verseny amúgy is a különlegességek versenye volt. Sorolom:
-ajándékdobálás a verseny előtt a színpadról
-galambreptetés rajt előtt
-kifogyhatatlan tombola
-rajtszám hátulra a nyereg alá...??
Ezekkel a jókedv és a hangulat már meg is volt alapozva. Istvánunk már a pályabejárás alkalmával testi fejlődésről és izomtól duzzadó combokról tett tanúbizonyságot: egyszerűen széttépte a láncát :D.
A pálya nagyon élvezetesre sikeredett. A sík rajt után egy kis homokos úton átküzdve megmásztuk az első emelkedőt, legurulás, majd jött a 23 ezrelékes "hegy". Csúcsról be a körforgalomba, majd jó kis lejtő az egynyomos erdei ösvényig. Ha lett volna időm bámészkodni , akkor a balról található hatalmas tóban lehetett volna gyönyörködni. Innen ki egy széles erdei útra, mászás, majd gurulás persze, és újabb egynyomos mászás és már látod is a célterületet. itt egykét kis hurok, no meg egy olyan emelkedő amin felfele is lehetett ugratni, ha jó volt a lendület, megmásztunk még egy dombot és kész is egy kör. Valahogy így volt, aki nem hiszi guruljon utána, vagy visszanézi majd videón :) . 4 km-re sikeredett egy karika, nekünk "véneknek" ebből 4 et kellett túlélni.
Rajt végre Scooter: Fire feledhetetlen dallamára. Első körben kicsit beragadtam, így a nagy emelkedőt sem sikeredett kitekerni, pedig aki minden körben kitekerte külön ajándékban részesült. Második körtől már inkább felfutottam rá, úgysem volt lassabb. Szabó Tibit folyamatosan sakkban tartva futottam be a 3. helyre, persze már István ismét bent vigyorgott, újfent szétcibálta a láncot. Jó erős lett szezon végére ;)
Eszter abszolút elsőnek futott be a lányok között.
Már csak Dóri volt hátra.
Felnőtt futam befejezése után kijelölték az U11, U13 pályáját, bejárás, technikai eligazítás, és rajt.
Dóri szépen haladt végig, emelkedőnél odaálltam biztatni, Eszter meg a célban szurkolt neki minden körnél. A befutója nagyon szoros lett, még a hajrát gyakorolni kell, de a dobogó így is meglett :)
Gulyás is megfőtt közben(nagyon finom volt), és kaptunk még hozzá fánkot is!
Közben az első legjobb 16 eredményt elérő bekerült egy külön futamba. Nekem is megvolt a kvalifikáció, de inkább átadtam másnak a lehetőséget, meg hát a gulyás már ott lötyögött a pocakban, ott is akartam tartani.
Végül 12 emberke gyűlt össze az eliminátor futamra, ami borzasztó izgalmasra sikeredett.
Többfordulós kieséses rendszerben mentek a futamok, hihetetlen küzdelmekkel. Volt egy ukrán páros, na azokból csak úgy SUGÁRZOTT az erő, Hihetetlen technikával és erővel nyomták le a mezőnyt, de mi azért kis falunk szülöttének,Tóth Richárdnak szurkoltunk, aki óriási feltámadásokkal, a negyedik helyre tekerte be magát!
Mit mondjak, ebben a mezőnyben...ez egy kiváló eredmény!
(sajnos nem sikerült leszerződtetnünk,pedig... :) )
Tombolán is ránk kacsintott a szerencse, így a nap végére teljes lett az öröm és boldogság.
Jövőre? Jóhogy!

Soma