Események
Legfrissebb hírek
2014. május 20.
Facebook elérhetőség!
2012. február 20.
Köszönjük!
2011. május 22.
Vasúton,vasaddal,vízhez...
2011. február 5.
2011
Legfrissebb cikkek
2018. március 27.
Primavera Trail Race
2017. október 14.
Galya 50
2017. szeptember 1.
Transilvania Bike Trails
2017. július 31.
Casoaia Bike Run&Fun
8. Életfa Terepfesztivál
2014. szeptember 23.
8. Életfa Terepfesztivál Piliscsaba
Terepduatlon váltó (MTB rész)

Két évvel ezelőtt vettem részt először a versenyen, akkor csak a sima MTB futamon indultam, és akkor nagyon megtetszett a verseny. Fantasztikus volt a szervezés, élvezetes volt a pálya, és annyira hangulatos, és annyira családias volt az egész, hogy teljesen magával ragadott.
Egyetlen dolog nem tetszett talán az egészben, hogy a hajnali 4-es vonattal kellett utazni Pestre… de hát valamit valamiért.
Idén váltóban indultunk a versenyen. Egerben tereptriatlon váltón dobogón állhattam Tóth Andris cimborámmal életemben először, ebből következően pedig úgy gondoltam, hogy jó páros leszünk.
Andris barátomnak pont aznap volt a születésnapja (itt is köszöntöm sok szeretettel), ebből pedig az következett, hogy igazából semmit nem pihent,konkrétan le sem feküdt aludni, és mikor az állomáson találkoztunk igazából nem volt meggyőző… ? Ekkor tudtam meg, hogy ráadásul meg is fázott, na, mondom, jól indul ez a nap is.
Megérkeztünk Budapestre, itt várt bennünket már Soma, és kedves testvére, aki átvitt bennünket Piliscsabára, utólag is köszönjük, mert a MÁV olyan iszonyatos sebességgel építi a Budapest-Piliscsaba vonalat, hogy máshogyan nem tudtunk átjutni.
Elgondolkodtató volt számomra, hogy Szolnoktól-Piliscsabáig igazából esett az eső, gondoltam ez egy jó kis pálya lesz... ? Természetesen ilyenkor kell mondani a szokásos, unalmas sztereotípiát, mely szerint a MTB, és persze a terepduatlon váltó is nem a teremsport kategória…
Átvettük a rajtszámokat, hát mit is mondhatnék nem volt zökkenőmentes. A regisztrációs lányok kifejezetten undokok voltak, igazából mindent utólag kellett elkérnünk a rajtszámon kívül, mert semmit nem raktak bele a rajtcsomagunkba. Ezen igazából még mi akadhattunk volna ki. Somának meg beszólt az illetékes regisztrációs lány, hogy ne hatoljon az aurájába, na, mindegy…
11:20kor indult a rajt. A váltót Andris kezdte 5 km futással. Mivel érthető okokból nem tudok írni a futás körülményeiről, így nem is részletezem ?. Soma érkezett meg a futásból előbb, de rá 5 percre már érkezett Andris, gyorsan chipcsere következett és indultam tekerni.
100 m után egy alagúton kellett keresztültekerni, melyben igen csak le kellett hajolni, ekkor elgondolkodtam vajon 29-s biciklivel ezt, hogy lehet megoldani, de ez nem az én problémám, ezt követő érdekes megoldás egy kb. 70 fokos rámpa volt, amin igazából senki nem tudott felmenni, tehát alapvetően nem értem miért nem lehetett egy más iránya elterelni. Az első pár km szerintem közepesen nehéz volt (jó kis emelkedő), de azért nem volt kibírhatatlan a dolog. 1-2 km után viszont már volt olyan lefele, ahol nagyon észnél kellett lenni, szűk, meredek, kifejezetten nagy figyelmet igénylő rész volt ez.
Ezt követően egy kis nyugis rész jött, és csak 1-2 nehezebben kitekerhető rész volt, ahol le is szálltam. Teljesen demoralizáló érzés volt látni, hogy fentről pedig fotóznak, próbáltam bíztatni a fotóst, hogy a tolási teljesítményemet azért mégsem kellene reklámozni majd a neten, de ő csak röhögött rajtam jókedvűen valamiért.
Egy lankás részen tekeregtem életem fotója után, hol fel, hol le, majd végül egy kifejezetten durva lefeléhez érkeztem meg, ahol szégyen-nem szégyen, de nem mertem lemenni. Soma elmondása szerint ment egy ideig, de utána beépített embert játszott, akit érdekel, járjon utána… ?
Egy idő után már felszálltam a biciklire, és már mertem ereszteni lefele, olyan jó kis sodrós rész következett, és egyszer majdnem meg is jártam, de nem volt gond.
Az utolsó felfele várt rám, mely egy viszonylag meredek part volt, kb. 10 %-os volt szerintem és örömömre sikerült kitekerni. Ezután pedig indult az utolsó lejtő, mely kifejezetten veszélyesnek bizonyult, a lábamról egy csíkban le is ment a bőröm.
A veszélyes szakasz után bármily meglepő már egy kicsit könnyebb rész következett, ahol ugyanúgy el lehetett érni a 40-50-s sebességet, nagyon élvezetes volt. Szép lassan visszaérkeztem Piliscsabára, a rajt-cél területre, és ekkor várt még rám ez a kör még egyszer.
Nem mesélem el még egyszer, hogy milyen volt a pálya, annyi megjegyzés, hogy másodjára talán egy kicsit lassabb voltam.
A 2. kör után átadtam Andrisnak a chipet, és elindult a 7 km-s futására. Elfáradtam kifejezetten nehéz, technikás pálya volt. Nyomtam magamba a dinnyét a kör után.
Andris kb. 40 perc alatt lefutotta a távját, és ezek után kezdtünk bizakodni abban, hogy újra meg lehet a dobogó.
A verseny véleményem szerint magas színvonalú volt, egy két szervező hozzáállásán kívül nem tudnék semmit kritizálni. Boldogan indultunk haza és kb. este fél 11re már Debrecenben is voltunk.
Szép emlékeket lesznek ezek még. Köszönök minden Somának, a tesójának, és természetesen Andrisnak!



Köszönöm, hogy elolvastad!
Döme

Kapcsolódó fórum
Kapcsolódó linkek