Események
Legfrissebb hírek
2014. május 20.
Facebook elérhetőség!
2012. február 20.
Köszönjük!
2011. május 22.
Vasúton,vasaddal,vízhez...
2011. február 5.
2011
Legfrissebb cikkek
2018. március 27.
Primavera Trail Race
2017. október 14.
Galya 50
2017. szeptember 1.
Transilvania Bike Trails
2017. július 31.
Casoaia Bike Run&Fun
Bükk Kapu Terepshow
2014. szeptember 2.
Bükk Kapu Terepshow
2014 08. 09.
Felsőtárkány
Augusztus 9.-én került megrendezésre a Bükk Kapu Terepshow nevű rendezvény, amely alapvetően egy tereptriatlon rendezvény volt.
Tóth Andris nevű barátommal elhatároztuk, hogy váltóban fogjuk megcsinálni ezt a versenyt. Egyetlen apróság csupán az volt, hogy nem volt úszónk, na azt a személyt a helyszínen kerestük meg Bognár Ábel személyében (aki egyéniben is indult, de a váltónk tagja is lehetett), akiről mint kiderült 14 éves kora ellenére egy nagyon komoly triatlonista. Utólag néztem meg, hogy az országos eseményeken igazából rendre ott van a dobogón. Tehát ahogyan a fociban szokás mondani, hogy végy egy jó kapust, mi azt tettük, hogy szereztünk egy jó úszót… ?
Az úszással kezdődött. Ábel barátunknak, 500 m-t kellett úsznia (szikla tavat kellett 2,5x körbeúszni). Már akkor felfigyeltünk rá, hogy nem kezdővel van dolgunk, mikor kb. 10.-nek (sejtettük, hogy váltó kategóriában az elsők között) kiszállt a vízből, na mondtuk itt lehet az eredmény után menni.
Egy pacsi után már én következtem. Tudom, elsőre gyengén hangzik, hogy 16 km állt előttem, na de ez nem egy amolyan kis lightos 16 km volt, mivel beraktak rá, valamivel több, mint 550 m szintet. Viszonyításképpen a múlt heti bükk maratonon 37 km-re volt 650 berakva. Összehasonlíthatatlan.
Tapasztaltam is, hogy nem amatőr versenyzőkre lett a pálya vezetése berendezve. Technikás fel és lefelék voltak egymás váltva. Számomra az volt az érdekes, hogy Bükk maratonok (6 alkalommal indultam rajta) során volt lehetőségem Felsőtárkány környékén tekeregni már, de ezeket a részeket valahogy sosem láttam. Szűk, technikás részek szinte mindenhol, kemény volt. Sajnos éreztem, hogy eleinte az élmezőnybe tekertem, mivel az első 4-5 km-n jó páran megelőztek, utána már kevésbé. Sajnos nem igazán tudom behatárolni merre jártam, mert mint mondtak nem ismertem ezeket a részeket, de akit érdekel esetleg annak itt lesz egy link a pálya nyomvonaláról (http://www.nejanet.hu/egritk/UserFiles/file/bringapalyam.JPG).
Az első felfele volt a szakasz legkeményebb része, majdnem 40 percbe került az első 5 km-t megcsinálni. Itt csak a legkomolyabb versenyzők nem szálltak le szerintem, akikkel én mentem azok közül mindenki tolta.
A csúcson várt minket az első és egyetlen frissítő, itt víz, és izzós italt lehetett gyorsan fogyasztani. Még néhány 100 m tekerés volt ezek után, - és gyönyörű volt a kilátás Felsőtárkány felé – és következett az első lefele. Nagyon élvezetes volt, sokszor 40-50 körüli tempóval mentem, szűk volt ugyan, de nagyon jó volt, és még sikerült is előznöm 1 embert.
Ezek után már csak kitekerhető felfelék jöttek, varázslatos erdei ösvényeken, és nagyon jól ki volt jelölve a pálya. Minden egyértelmű volt, ezt azért jegyzem meg, mert 2 hurok is volt a pályán, és előtte féltem, hogy benézek majd valamit, de nem történt ilyesmi.
Továbbra is élvezetes lejtők vártak rám, és érkeztem is lassan a cél felé egy szintén nagyon jó lejtőn. Teljesen hangulatos volt érkezni a depó felé, a szikla-tó mellett kellett tekerni, és át a tó felett egy hídon, nagyon élvezetes volt. A távomat kb. 1:20 alatt teljesítettem, és az-az igazság, hogy nem valami nagy idő, de tényleg keménynek éreztem a pályát, és tényleg rengeteg volt a profi.
Mikor elment Andris mondták, hogy nemrégen ment el a váltó 2. helyezettje, úgyhogy felcsillant a szemem, hogy ebből dobogó lehet. ?
Andris barátunkra 7 km futás várt kb. 330 m szintemelkedéssel, ezt neki kb. 35 perc alatt sikerült teljesítenie, és nagyon kitett magáért. Már dél fele indult el. Mikor elment még póló, hosszú futónadrág volt rajta. A célba már félmeztelenül, pólóját fejére tekerve, nadrágját combig felgyűrve érkezett be, fel sem ismertük… Elkeseredve néztem rá, hogy az egy váltó futója, óhh mondom ne…, elment  dobogó, és mikor beért a célba akkor láttam, hogy ez bizony Andris barátunk, és meg van a dobogó ? ?. 

Szegény pár pillanatig szerintem teste minden nyílásán vette a levegőt, de nagyon erős időt ment.
Pár óra pihenés következett, megnéztük a gyerekfutamokat, majd eredményhirdetésen, életemben először dobogón állhattam/állhattunk, és ez nagyon felemelő érzés volt. Kaptunk néhány ajándékot is.

Nagyon boldog vagyok, hogy pár év után tudtam valamit hozzátenni az egyesület dicsőségfalához.  ? Büszke voltam, hogy dobogóra szólításkor is úgy szólítottak minket, hogy a 3. helyezett a Hajdúsági KTE csapata érte el. Úgyhogy Andris-t nem hivatalosan leigazoltuk. Ábellel pedig remélem még találkozunk.
Legközelebb Piliscsabán indulunk Andrissal terepduatlon váltóban, bízom benne hátha sikerült újra egy szép eredmény. Soma Egyéniben fog indulni, úgyhogy izgalmas lesz ez a szeptember 7.!
Köszönöm, hogy elolvastad! Szép napot kívánok!
Döme

Kapcsolódó fórum
Kapcsolódó linkek