Események
Legfrissebb hírek
2014. május 20.
Facebook elérhetőség!
2012. február 20.
Köszönjük!
2011. május 22.
Vasúton,vasaddal,vízhez...
2011. február 5.
2011
Legfrissebb cikkek
2018. március 27.
Primavera Trail Race
2017. október 14.
Galya 50
2017. szeptember 1.
Transilvania Bike Trails
2017. július 31.
Casoaia Bike Run&Fun
Szilvásvárad maraton 2013



2013. június 3.

Szívásvárad (V. 26.)

Avagy „túl a dagonyán”

Az egész úgy kezdődött, hogy már a vizsgaidőszakba teljesen kikészültem, és alapvetően vágytam valamire, valami olyasmire, ami érdekesebb a vizsgára való készülésnél. Ekkor úgy döntöttem, hogy megkérdezem, az ősöket nem kirándulunk egyet Szilvásváradon, kifejezetten vágytak a szabadba, úgyhogy nem kellett sokáig győzködnöm J.

Na eljött a nagy nap, nézem az eget, néha szitál az eső, néha süt a nap, hol melegem van, hol fázok gondolkodtam, hogy kéne felöltözni… Végül hosszú felső és alsó mellett tettem le a vaksom, és még így is elfért volna egy esőkabát, de erről még később.

Elindult a rajt szól a FIREEEEEEEEEEEEEEEEEE, már kifejezetten hiányzott. NA, most idén azon kívül, hogy iskolába trekinggel járok nem igazán edzettem, sőt a montimon konkrétan ezen a napon ültem először :D. Nem baj gondoltam „csak” egy rövidtáv.

13 km első felfele már éreztem a tekerés hiányát a pulzusmérő csipogott is, de nem baj Kassára úgy is kigyúrom magam (remélem). Mikor vége lett az aszfaltrésznek elkezdett szakadni az eső… Sok ember ekkor azt mondta: na ez az igazi Szilvásvárad maraton, én mentegetőztem, hogy 2x voltam itt mind a kétszer 30 fok volt, de nem hatottam meg őket ahogy megfigyeltem őket. Visszakanyarodva, igazából pont itt 13 km után kezdett el ömleni az eső konkrétan… Innentől kezdve jött a szenvedésem :D.

Az volt a baj, hogy teljesen átáztam, mivel kellett volna az a fránya esőkabát. Innentől kezdve minden le meg felfele szenvedés volt nagyon fáztam (főleg lefele) és valahogy 0 edzettségi szinttel ez nagyon küzdősre sikeredett nekem. Legérdekesebb mikor az ember ujja tényleg odafagy a kormányhoz, és fáj a váltás, fáj a fékezés, és még mellé ráz is a terep, hát őszintén szólva ilyet még nem éreztem kb. 5 fok volt végig egyébként. Nem is a fájdalommal van baj, hanem az, hogy megmozdítani is nehéz volt egyszerűen a kezem.

Nem kell kommentálni, hogy a terep teljesen felázott, pár helyen elég necces volt a közlekedés, néhány részen a dagasztást nehéz volt elkerülni, és így az úszásnak mindenféle értelmét használtuk... Mások bezzeg nem kerülgettek mentek keresztül mindenen persze. Nem is tudom, én valahogy elbizonytalanodtam, mikor annyira mély volt már a tócsa, hogy a teleszkópig felért a víz. Rájöttem, hogy nem vagyok még elég bevállalós.

Az utolsó 10 kilométer a nagy klasszikus lefele, ami már nem tudom hány éve ugyanaz, ennek is az volt a szépséghibája, hogy számomra ez jó időben 10-15 perc, most egy fél órán át tartott. Kicsit gáz volt, hogy itt fröcsögött a szemembe legjobban a trutyi, és a szemüvegemből sem láttam sokat ki, nem baj, már láttam a kis sárga papírt, hogy 1 km van hátra annyira örültem, hogy így összefagyva, összemocskolva, még ezt a 33 km-t túléltem. Már láttam a parkolót, és a célkaput, tök jó érzés volt hallottam a nevem, hogy megérkeztem.


Összességében nagy élmény volt, de tényleg nagyon hideg volt az egész. Az időm 2 óra 40 perc lett, de ilyen esőben, ilyen sárban, és nulla edzéssel nekem teljesen jó eredmény.

Köszönöm, hogy elolvastad beszámolóm J! További szép napot! Döme

Kapcsolódó fórum